Közérdekű információk

Tisztelt Partnerünk!

Legfrissebb és legfontosabb híreinkről ezen a felületen tájékoztatjuk a jövőben. Célunk, hogy ezekben a nehéz időkben a lehető leggyorsabban érjük el Önt, tájékoztassuk az aktuális helyzetekről és szakértő kollégáink segítségével segíthessük Önt és üzletmenetének folytonosságát.

Mindent megteszünk azért, hogy megfelelő információval és áruval lássuk el Önt!

Együttműködését és megértését ezúton is köszönjük!

Tévhitek - Kérdések és válaszok a COVID-19 vírus kisállatokat érintő kérdésekben

Az alábbi információk a Magyar Állatorvosi Kamarának a témában kiadott tájékoztatóján és a Kisállatorvosok Világszövetségének (WASVA) ajánlásán alapulnak. A COVID-19 vírus vadon élő állatokban alakult ki, róluk került át az emberre. Mi áll ennek a hátterében? A Coronavírusoknak számos változata alakult ki és cirkulál rendkívül hosszú ideje vadon élő madarakban, denevérekben és emlősállatokban is. Ezek a vírus természetes hordozói, rezervoárjai. A COVID-19 nevű Coronavírus mutáció feltételezések szerint denevérben alakult ki, és eddig pontosan..

Bővebben ...

AlphaVet Kft. Koronavírus járvánnyal kapcsolatos jelenleg érvényben lévő havária eljárás rendjének főbb elemei

Cégünk vezetősége minden szükséges intézkedést megtett annak érdekében, hogy a járvány, dolgozóinkra és vállalatunkra vonatkozó hatásait tompítani tudja. Elsődleges intézkedésként a teljes alkalmazotti létszám korrekt és részletes tájékoztatását, a védőfelszerelések és fertőtlenítő szerek biztosítását és a szükséges viselkedési formák ismertetését tettük meg, különös hangsúllyal ennek rendszeres ellenőrzésére. Bízva a körültekintő egészségvédelmi prevencióban és fizikai védekezés eredményességében minden ügyfél látogatási, technológiai..

Bővebben ...

Állateledel üzletekre vonatkozó nyitvatartási jogszabályok

Ez azt jelenti, hogy az állateledel szaküzleteknek délután 3 órakor be kell zárniuk, vásárlót nem engedhetnek be, nem szolgálhatnak ki. A Magyar Állatorvosi Kamara jelzése alapján ez vonatkozik a különállóan működő állatpatikának minősülő üzletekre is. A szabályozás alapján a nyitás időpontja előrehozható, akár reggel 6 órára is. Az alkalmazottak 15 óra után is bent maradhatnak az üzletben, végezhetnek árufeltöltést, takarítást, de nem engedhetnek be és nem szolgálhatnak ki vevőket. Rajtuk kívül más a boltban 15 óra után nem is tartózkodhat..

Bővebben ...

Boltok nyitvatartásának korlátozása - Kiszállítások engedélyezésének értelmezése

A Magyar Közlöny 2020. március 19-i kiadásában megjelent információk alapján, az üzleten kívüli kereskedelmi tevékenységet és a csomagküldő kereskedelem veszélyhelyzeti szabályai szerint, és azon belül 1. §-nak (1) és (2) bekezdése szerint: "1. § (1) A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletben kihirdetett veszélyhelyzet (a továbbiakban: veszélyhelyzet) idején a  lakosság ellátása céljából végzett üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység bejelentés és nyilvántartásba vétel nélkül folytatható a vendéglátó üzlettel, illetve napi..

Bővebben ...

Kijárási korlátozások értelmezése

KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSOK: A Magyar Közlöny 2020. március 27., pénteki kiadásában megjelent információk alapján, 4. §-nak (1) bekezdése szerinti alapos indok: az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletben történő vásárlás is. Azaz a lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyása az e rendeletben meghatározott alapos indokkal elhagyható, ha például a polgár állateledelt megy vásárolni.

Bővebben ...