Boltok nyitvatartásának korlátozása - Kiszállítások engedélyezésének értelmezése

A Magyar Közlöny 2020. március 19-i kiadásában megjelent információk alapján, az üzleten kívüli kereskedelmi tevékenységet és a csomagküldő kereskedelem veszélyhelyzeti szabályai szerint, és azon belül 1. §-nak (1) és (2) bekezdése szerint: "1. § (1) A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletben kihirdetett veszélyhelyzet (a továbbiakban: veszélyhelyzet) idején a  lakosság ellátása céljából végzett üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység bejelentés és nyilvántartásba vétel nélkül folytatható a vendéglátó üzlettel, illetve napi..

KORMÁNYRENDELETEK ÉRTELMEZÉSE 2020. MÁRCIUS 19-I INFORMÁCIÓK ALAPJÁN:

A Magyar Közlöny 2020. március 19-i kiadásában megjelent információk alapján, az üzleten kívüli kereskedelmi tevékenységet és a csomagküldő kereskedelem veszélyhelyzeti szabályai szerint, és azon belül 1. §-nak (1) és (2) bekezdése szerint: "1. § (1) A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletben kihirdetett veszélyhelyzet (a továbbiakban: veszélyhelyzet) idején a  lakosság ellátása céljából végzett üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység bejelentés és nyilvántartásba vétel nélkül folytatható a vendéglátó üzlettel, illetve napi fogyasztási cikket értékesítő üzlettel kötött szerződés alapján. (2) Az (1) bekezdés szerinti tevékenységet az ott meghatározott feltétellel a vendéglátó üzlet, illetve a napi fogyasztási cikket értékesítő üzlet is folytathatja.” – azaz az állateledel szaküzletek is átállhatnak olyan rendszerre, hogy az állateledeleket nem az üzletben adják el, hanem kiszállítják azokat vásárlóiknak.

Napi fogyasztási cikknek minősül: „18a. *napi fogyasztási cikk: a vendéglátó tevékenység keretében értékesített termékek kivételével olyan, a lakosság napi szükségleteinek, igényeinek kielégítésére szolgáló élelmiszer, illatszer, drogériai termék, háztartási tisztítószer és vegyi áru, higiéniai papírtermék, amelyet a fogyasztó jellemzően legfeljebb egy éven belül elfogyaszt, elhasznál vagy lecserél”.

Forrás: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0500164.tv