Állateledel üzletekre vonatkozó nyitvatartási jogszabályok

Ez azt jelenti, hogy az állateledel szaküzleteknek délután 3 órakor be kell zárniuk, vásárlót nem engedhetnek be, nem szolgálhatnak ki. A Magyar Állatorvosi Kamara jelzése alapján ez vonatkozik a különállóan működő állatpatikának minősülő üzletekre is. A szabályozás alapján a nyitás időpontja előrehozható, akár reggel 6 órára is. Az alkalmazottak 15 óra után is bent maradhatnak az üzletben, végezhetnek árufeltöltést, takarítást, de nem engedhetnek be és nem szolgálhatnak ki vevőket. Rajtuk kívül más a boltban 15 óra után nem is tartózkodhat..

Tisztelt Partnereink!

Szeretnénk Önnek segíteni a Kormány által közölt nyitvatartási jogszabályokkal kapcsolatban:

A határozat szövege így szól:

„Az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet, az  üzemanyag-töltőállomás és a  dohánybolt kivételével a  kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 2.  § 27. pontja szerinti üzletben 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos.”

Ez azt jelenti, hogy az állateledel szaküzleteknek délután 3 órakor be kell zárniuk, vásárlót nem engedhetnek be, nem szolgálhatnak ki. A Magyar Állatorvosi Kamara jelzése alapján ez vonatkozik a különállóan működő állatpatikának minősülő üzletekre is. A szabályozás alapján a nyitás időpontja előrehozható, akár reggel 6 órára is. Az alkalmazottak 15 óra után is bent maradhatnak az üzletben, végezhetnek árufeltöltést, takarítást, de nem engedhetnek be és nem szolgálhatnak ki vevőket. Rajtuk kívül más a boltban 15 óra után nem is tartózkodhat.

A szakmánkat érintő legfontosabb hírekről napi, heti tájékoztatást adunk hírleveleinkben és kollégáinkon keresztül, ezzel is szolgálva üzletmenete támogatását.