Hírlevél küldés

Ha van már adatbázisunk, küldhetünk hírleveleket vásárlóinknak. Ezt akár egy egyszerű levelező programból is meg tudjuk oldani, ha kezdetben nincs nagy adatbázisunk és nem szeretnénk hírlevél küldő programokkal foglalkozni.

Célszerű a szaküzlet fantázia nevével ellátott e-mail címet létrehozni és nem a saját nevünkkel használt privát fiókunkat használni. Például, ha szaküzletének az a neve, hogy Fincsi Állateledel Bolt, akkor ebből következően az e-mail cím lehet:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Gmail fiók használatát javasoljuk. Ha létrehoztuk a céges gmail fiókot, állítsunk be egy állandó aláírás formulát, ami tartalmazza a legfontosabb adatokat vásárlóink számára és tegyünk be minden olyan elérhetőséget, amit elkészítettünk, például facebook oldal, instagram oldal stb.
 
Amikor hírlevelet küldünk ki, feltétlenül figyeljünk arra, hogy vásárlóink e-mail címét a TITKOS MÁSOLAT mezőbe másoljuk be és címzettként a saját gmail címünket adjuk meg. Ezzel megakadályozzuk azt, hogy vásárlóink megismerjék egymás e-mail címét. Ha címzettbe teszünk be minden e-mail címet, megszegjük a GDPR szabályokat, másrészt vásárlóink nem fognak örülni, hogy e-mail címüket kiadjuk.

Ha úgy döntünk, hogy profibb megoldást választunk és hírlevél küldő szoftverben dolgozunk, az alábbi programok segítségére lehetnek. De vannak már ingyenesen elérhető hírlevél küldők is, amelyek a google keresőjének segítségével is megtalálhat.
 
 
Néhány online alkalmazás e-mailek küldéséhez:
 

TinyLetter Egyszerű és gyors hírlevelekhez
EmailOctopus Hírlevelek küldése az Amazon SES rendszerén keresztül
Benchmark Email E-mailek, amelyek mindenhol remekül néznek ki
MailChimp E-mailek küldése feliratkozásokhoz mobilalkalmazással is
Mailerlite E-mail sablon tervezés 1 perc alatt
Sendicate Testreszabott hírlevelek küldése gyorsan
Campayn E-mail küldése Gmail kapcsolatoknak
VerticalResponse E-mail és közösségi média egyben
SendinBlue Szegmentált címlista létrehozása könnyedén
Mailjet Automatikus és tranzakciós levelek küldése
Revue Egyedi e-mailek mentett tartalmakból
Sendwithus E-mailek küldése API-n keresztül